Recept: Rocky Road Chocolate

Chocolade, gemaakt van slechts 3 puur natuurlijke ingrediënten, gevuld met alles wat je maar durft te proeven … Dat is deze Rocky Road Chocolate! Volledig plantaardig en compleet onweerstaanbaar. Durf jij het aan?

Rocky Road Chocolate

De allerlekkerste chocolade maak je voortaan zelf. Binnen 5 minuten! Zorg dat je deze drie ingrediënten altijd in huis hebt: kokosolie, ahornsiroop en cacaopoeder. Daarmee kun je alle kanten op! Vul de chocolade met noten, zaden, pitten, gedroogd fruit zoals rozijnen of abrikozen, kokos of misschien zelfs kruiden of eetbare bloemen. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Geen keukenprins(es)

En echt, het is simpel. Héél simpel! Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om deze chocolade te maken. Alles wat je nodig hebt – naast ingrediënten – is een kom, een lepel, een bakvorm en een vriezer. Oh, en helaas ook wat geduld!

Mocht je beschikken over een blender of keukenmachine, dan is dat ook wel handig. Je kunt de chocolademassa zo extra glad maken. Maar hé, het is rocky road chocolate: die mag lekker grof zijn! Geen zorgen dus als jij niet over zo’n handig apparaatje beschikt of als je net als ik vaak te lui bent om dat ding schoon te maken. Gewoon lekker je armspieren aan het werk zetten!

rocky road chocolate

Rocky Road Chocolate

Chocolade, gemaakt van slechts 3 puur natuurlijke ingrediënten, gevuld met alles wat je maar durft te proeven … Dat is deze Rocky Road Chocolate! Volledig plantaardig en compleet onweerstaanbaar. Durf jij het aan?
Voorbereidingstijd 5 min
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 min

Ingrediënten
  

  • ½ cup gesmolten kokosolie
  • ½ cup ahornsiroop
  • ½ cup cacaopoeder
  • Snufje vanillepoeder (optioneel)
  • Vulling van noten, zaden, pitten, gedroogd fruit, etc.

Instructies
 

  • Meng de kokosolie, ahornsiroop, cacaopoeder en vanille tot een smeuïge massa.
  • Schep alles waarmee je de chocolade wilt vullen door de chocolademassa heen en zorg dat de ingrediënten goed verdeeld zijn.
  • Giet de chocolade in een met bakpapier beklede bakvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de diepvries.
  • Snijd de chocolade daarna in stukken en bewaar in de diepvries.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept