Recept: Zomerse citroenkokosbonbons

Mmm, zomer in een bolletje! Je mag ze gerust een traktatie noemen, deze zomerse citroenkokosbonbons. Gelukkig zijn ze hartstikke gezond! Even een half uurtje draaien en je hebt zo 30 stuks in je vriezer liggen. Zeker tijdens een hittegolf ben je daar héél dankbaar voor!

Ultiem zomergevoel

Overigens smaken ze ook heerlijk in de winter, hoor. Ultiem zomergevoel gegarandeerd! De frisse smaken van citroen en kokos maken dit een lichte snack waar je helemaal van opknapt. Bovendien zitten deze bolletjes bomvol gezonde koolhydraten (havermout), eiwitten (kikkererwten) en vetten (kokos). Geen schuldgevoel dus als je hiervan snoept!

Citroenkokosbonbons maken

Het maken van deze citroenkokosbonbons is hartstikke eenvoudig. Gewoon alles mengen in een blender of keukenmachine en even door de kokos rollen! Mocht je alleen een (staaf)mixer tot je beschikking hebben, dan valt dat ook wel te proberen. Met de hand gaat het je denk ik niet lukken om het ‘deeg’ glad genoeg te maken, maar ga gerust de uitdaging aan 😉

Bewaren

Is het je eenmaal gelukt mooie bonbons te vormen, dan kun je die het beste in de diepvries bewaren. Zo blijven ze maandenlang goed! Voor gebruik even ontdooien – afhankelijk van hoe koud je ze wilt eten doe je dat vlak van tevoren of al wat eerder. Je kunt ze ook perfect ‘s ochtends uit de vriezer halen om in een bakje mee naar je werk te nemen of in je tas te stoppen voor een dagje uit!

Kidsproof

Mocht je kinderen hebben of zo nu en dan oppassen op die kleine schatjes, dan is het ook leuk om dit recept samen te maken! Je zult achteraf wel flink moeten stofzuigen, maar dat is het natuurlijk helemaal waard 😉 Ook de kids kunnen smullen van deze citroenkokosbonbons, zeker als ze zelf hebben geholpen met balletjes draaien!

citroenkokosbonbons

Citroenkokosbonbons

30 stuks
Mmm, zomer in een bolletje! Je mag ze gerust een traktatie noemen, deze zomerse citroenkokosbonbons. Gelukkig zijn ze hartstikke gezond! Even een half uurtje draaien en je hebt zo 30 stuks in je vriezer liggen. Zeker tijdens een hittegolf ben je daar héél dankbaar voor!
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten
  

 • 100 gram havermout
 • 100 gram kikkererwten
 • 100 gram kokosrasp (+ extra om in te rollen)
 • 100 gram dadels
 • 3 eetlepels citroensap
 • 4 eetlepels dadelstroop
 • Snufje zout

Instructies
 

 • Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of keukenmachine.
 • Proef en voeg naar wens extra dadelstroop of citroensap toe.
 • Vorm balletjes van het deeg en rol deze door de kokosrasp.
 • Laat de balletjes opstijven in de koelkast en bewaar ze in de koelkast of diepvries.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept