12 tips voor het organiseren van een bruiloft

Het moet de mooiste dag van jullie leven worden: jullie trouwdag! Een dag vol liefde, romantiek en gezelligheid. Morgen is het alweer 4 jaar geleden dat mijn man en ik officieel ‘ja’ tegen elkaar zeiden en inderdaad, op de geboortedag van onze dochter na was het echt de mooiste dag van ons leven! Wij leefden een jaar lang naar deze dag toe en namen de touwtjes zelf in handen. Waar wil je echt niet op besparen, welke afspraken moet je maken en wat mag je absoluut niet vergeten? Ik geef je 12 tips voor het organiseren van een bruiloft!

1. Begin op tijd met het organiseren van een bruiloft

Een jaar mag je gerust uittrekken voor het organiseren van een bruiloft en vaak is dat zelfs nodig om bijvoorbeeld je locatie(s) te kunnen reserveren. Wij hadden onze feestlocatie ruim een jaar van tevoren vastgelegd en ondanks dat we op een donderdag trouwden bleek later dat we niet de enigen (maar gelukkig wel de eersten) waren die deze datum wilden prikken. Je trouw- en/of feestlocatie is dé setting voor een groot deel van het beeldmateriaal dat geschoten wordt op deze dag, dus het zou zonde zijn als je daar niet je favoriete locatie voor kunt gebruiken. Wat ons betreft dus heel belangrijk om als allereerste te regelen zodra je een datum hebt: de locatie(s)!

2. Plan de dag ruim in

Natuurlijk wil je veel ondernemen op deze dag, maar je wilt vooral ook genieten. Als je alle activiteiten strak achter elkaar plant ben je continu op de klok aan het kijken. Stel dat het dan ook nog eens ergens uitloopt (er gaat immers al-tijd wel iets mis op een bruiloft, zie tip 7), dan heb je daar de rest van de dag last van. Stress, teleurstellingen en vervelende herinneringen zijn het gevolg. Dat wil je niet!

Plan daarom bij het organiseren van een bruiloft voor elke activiteit veel meer tijd in dan je verwacht nodig te hebben. Wij hebben juist zélf moeten wachten na het maken van onze trouwfoto’s en dat was stiekem heel fijn! Even een momentje samen, om ons bewust te zijn van wat er allemaal gaande was. Die dag immers vliegt zo voorbij!

3. Eerst foto’s, dan trouwen

Uiteraard zijn er tig manieren om je dag in te plannen, maar een van de meest traditionele is volgens mij wel: eerst trouwen, dan foto’s maken en daarna feesten. Zelf vonden wij dat niet optimaal: we zouden onze daggasten dan moeten achterlaten om foto’s te maken en daardoor zelf een deel van onze dag ‘missen’. Wij kozen er daarom voor om eerst foto’s te maken en dan pas gasten te ontvangen. Extra pluspunt: je kleding is schoon en je make-up is nog niet uitgelopen!

Als wij het nog eens over zouden mogen doen, zouden we aan onze planning niets veranderen. We hebben ons ‘s ochtends eerst apart van elkaar klaargemaakt, vervolgens is mijn man mij komen halen om foto’s te maken en pas ‘s middags hoefden de gasten aan te treden voor de ceremonie. Direct na de ceremonie hebben we met deze gasten op de feestlocatie getoost, foto’s gemaakt en samen gedineerd. ‘s Avonds vanaf 19.00 uur werden alle overige gasten ontvangen en hebben we met z’n allen uiteraard tot in de late uurtjes gefeest. Voor iedereen ideaal!

4. Laat iemand anders je tas dragen

Jullie zien er uit om door een (trouw)ringetje te halen, dus ga vooral geen telefoons in broekzakken stoppen of handige tasjes om je armen hangen! Natuurlijk wil je een aantal items bij de hand hebben, maar er is vast iemand (zoals een ceremoniemeester) die de hele dag bij je in de buurt is. Mijn schoonzusje nam voor mij een tasje mee met daarin zakdoekjes, mijn telefoon, make-up en een tweede paar schoenen.

5. Geef je trouwfoto’s een persoonlijke touch

Van die ultieme romantische trouwfoto’s bij het water of op het strand zijn natuurlijk fantastisch, maar het is jullie bruiloft. Wat maakt jullie zo uniek? Neem dat mee in je foto’s en je hebt later echt iets vertellen! Zo maakten wij foto’s op de brandweerkazerne en zelfs vanuit een ladderwagen, omdat mijn man brandweerman is. Daarnaast maakten we foto’s in een natuurgebied waar ik destijds vaak doorheen rende en ja, ik trok er zelfs mijn hardloopschoenen voor aan!

6. Maak een checklist voor foto’s met je gasten

Over dit idee voor het organiseren van een bruiloft hebben we misschien wel de allermeeste complimenten gehad: onze planning voor foto’s met onze gasten. Nu je (vrijwel) alle mensen die je lief zijn bij elkaar hebt en de mooiste kleding aan hebt die je ooit zult dragen, wil je natuurlijk ook samen op de foto gaan! Wij maakten daarvoor een checklist, zodat we absoluut niemand zouden vergeten. Uiteraard calculeerden we ruim voldoende tijd in om deze foto’s te maken, maar dankzij onze planning waren we zo klaar. Onze ceremoniemeester nam de leiding en volgde ons lijstje: eerst wij met al onze getuigen, vervolgens alleen ik met mijn getuigen, dan mijn man met zijn getuigen, wij met mijn broers en (schoon)zussen, wij met zijn ouder en zusje, etc. Ideaal! Mijn beste vriendin, die destijds mijn getuige was, heeft vorig jaar hetzelfde gedaan en dit als net zo prettig ervaren. Door vooraf in alle rust ieders naam te noteren en elke wenselijke combinatie op te schrijven, weet je zeker dat je achteraf geen spijt krijgt van een foto die je bent vergeten te maken!

7. Neem naald en draad mee

Je weet maar nooit waar je in blijft hangen met je lange jurk of wanneer er iets omhoog gestikt moet worden. Deze tip vond ik zelf op internet en mijn moeder keek me nogal raar aan toen ik haar vroeg naald en draad mee te nemen, maar uiteindelijk heeft het onze openingsdans gered!

Mijn jurk zou namelijk omhoog geknoopt moeten kunnen worden, zodat ik er veilig in kon dansen. De lus om die knoop te maken bleek echter niet zoals afgesproken bevestigd te zijn in de bruidsmodezaak, dus daar stond ik dan met een veel te lange jurk. Mijn moeder en tante hebben mijn jurk op het toilet omhoog genaaid en zo kon onze openingsdans een half uur later – lang leve die ruime planning – alsnog doorgaan!

8. Bespaar niet op fotografen en videografen

Je wilt optimaal van deze dag genieten, maar ongetwijfeld ga je heel veel ervaringen opnieuw willen beleven! Vooral onze trouwclip van slechts een paar minuten is een waar genot om regelmatig even terug te kijken en weer helemaal op te gaan in het gevoel van die dag. Hoe prijzig het ook is, het is het driedubbel en dwars waard!

9. Zorg voor een plan B bij slecht weer

Let er bij de keuze van je locatie op dat je zowel binnen als buiten mogelijkheden hebt. Wij trouwden in hartje zomer en wilden heel graag buiten feestvieren, maar het zou ook zomaar met bakken uit de lucht kunnen vallen dus we moesten wel naar binnen kunnen uitwijken indien nodig. Gelukkig voor ons was dat op dé dag absoluut niet het geval!

Hetzelfde geldt natuurlijk voor fotolocaties. Foto’s in de buitenlucht zijn meestal het mooiste, maar je kunt het weer op je trouwdag nu eenmaal niet bestellen. Denk vooraf dus na over locaties waar je naar kunt uitwijken als het buiten echt niet te doen is!

10. Maak afspraken over je drankbudget

Uiteraard wil je je gasten niets tekort laten komen, maar je wilt ook niet voor onaangename verrassingen komen te staan ná je bruiloft. Spreek daarom vooraf met het personeel van je feestlocatie af hoeveel hapjes en drankjes je wilt laten serveren en wat je budget is. Op onze feestlocatie liep het personeel continu rond met drankjes en hapjes die we zelf vooraf hadden uitgezocht, maar we hadden wel een soort signaalwaarde afgesproken: wanneer er voor x bedrag gedronken zou zijn, zouden ze ons een seintje geven. Wij konden dan zelf aangeven of ze de glazen in hetzelfde tempo moesten blijven vullen of dat ze er iets meer tijd tussen mochten laten om de kosten te drukken. Gelukkig is het zo ver niet eens gekomen, maar het was wel een prettige gedachte!

11. Blijf bij jezelf bij het organiseren van een bruiloft

De állerbelangrijkste tip: blijf bij jezelf! Het is jullie dag, waar jullie de rest van jullie leven op terugkijken. Je trouwt omdat je van elkaar houdt, om wie je bent. Waarom zou je je op deze dag dan voordoen als iemand anders? Een eenvoudig voorbeeld: veel bruidjes steken hun haren op en dat is prachtig, maar ik houd van eenvoudig klassiek en vind mezelf mooier met haren rondom mijn gezicht. Een proefkapsel door de kapster dat hierop gebaseerd was leek mooi, maar diep van binnen was ik er niet gelukkig mee. Een paar dagen lang bleef ik erover piekeren en op enig moment besloot ik zelf met mijn proefsluier aan de slag te gaan. Dat resulteerde in een heel eenvoudig kapsel, maar wel precies zoals dat bij mij past. De foto die ik vervolgens naar mijn moeder, schoonmoeder en schoonzusje stuurde ontving véél meer lof dan de foto van mijn officiële proefkapsel: dit was ik. 

Zo kan ik nog wel meer voorbeelden opnoemen. Onze bruidstaart werd gemaakt door twee vriendinnen: de taart stond in het teken van onze moestuin en onze katten, was vrolijk en kleurrijk en smaakte net zo heerlijk als een klassieke taart! De bedankjes die we onze gasten meegaven waren eveneens gelinkt aan onze moestuin: zonnebloempitten in een potje met een kaartje eromheen. Het was zo leuk om na de bruiloft talloze foto’s te ontvangen van de prachtige zonnebloemen die bij onze gasten thuis groeiden!

Mijn broer maakte trouwens de voorkant van onze trouwkaart: een soort striptekening van ons tweeën met onze twee katten. Een kleine 3 jaar later tekende hij in dezelfde stijl Ella’s geboortekaartje!

12. Betrek je geliefden bij de organisatie

Dat brengt me direct op de laatste tip: houd je bruiloft persoonlijk. Het is de dag waarop je jullie liefde viert, samen met alle mensen die je liefhebt. Het voelt dan ook fantastisch om die mensen zoveel mogelijk te betrekken bij het organiseren van een bruiloft. Onze trouwkaart is zoals gezegd ontworpen door mijn broer, onze bruidstaart werd dus gemaakt door vriendinnen, een vriend van mijn man was onze fotograaf, een gezamenlijke vriend van ons heeft samen met een collega onze hele dag gefilmd, onze trouwauto was van het werk van mijn man en zijn collega’s vormden een fantastische erehaag na afloop van de ceremonie. Wij hebben onze dag helemaal zelf georganiseerd, maar het was nooit zo prachtig geweest als het nu was zonder alle liefde die onze vrienden en familie erin hebben gestoken. Perfectie bestaat niet, maar deze dag kwam er toch wel héél dicht bij in de buurt!

Heb jij als aanstaande bruid of bruidegom nog vragen of heb je als ervaringsdeskundige juist extra tips? Laat ze gerust achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: