Recept: Pumpkin spice oats

Pumpkin spice and everything nice, right? Ik ben dól op die geur. Het hele huis ruikt naar herfst, naar winter, naar kerst! Als we net een zware hittegolf achter de rug hebben en het buiten eindelijk afkoelt, kijk ik al uit naar die knusse koude dagen. Die begin ik het liefste met een warm ontbijt, zoals deze pumpkin spice oats. Gezond, voedzaam en vooral heel erg lekker!

Pumpkin spice mix

Bestaat er een Nederlandse naam voor pumpkin spices? Niet echt, geloof ik. Speculaaskruiden komen in de richting, maar precies hetzelfde is het niet. Je kunt voor dit recept dus wel allerlei kruiden gebruiken die jou dat typische wintergevoel geven, zoals kaneel, anijs en kruidnagel. Of je koopt gewoon een potje kant-en-klare pumpkin spice mix!

Koekjes, cake of bananenbrood

Natuurlijk kun je met pumpkin spices of andere heerlijke winterse kruiden koekjes, cake of bananenbrood bakken, maar waarom zou je dat genot alleen voor speciale gelegenheden bewaren als je er ook elke dag van kunt genieten? Havermoutpap is een ideaal ontbijt: voedzaam, lekker en gemakkelijk te maken. Met deze pumpkin spice oats krijg je zelfs direct een deel van je dagelijkse portie groenten binnen!

Pumpkin spice oats mealprep

Je kunt havermoutpap ook voor meerdere dagen maken en in de koelkast bewaren! Om optimaal te genieten van deze pumpkin spice oats zou ik je wel aanraden je portie ‘s ochtends even op te warmen in een pannetje of in de magnetron. Vooral als het buiten nog koud en donker is, knap je hier echt van op! Lekker onder een dekentje met eventueel een mok warme thee erbij, mm. Een heerlijk begin van de dag, zeker als je daarna de kou moet trotseren! Maar daar denk je op dat moment gewoon nog even niet aan 😉

pumpkin spice oats

Pumpkin spice oats

2 porties
Pumpkin spice and everything nice, right? Ik ben dól op die geur. Het hele huis ruikt naar herfst, naar winter, naar kerst! Als we net een zware hittegolf achter de rug hebben en het buiten eindelijk afkoelt, kijk ik al uit naar die knusse koude dagen. Die begin ik het liefste met een warm ontbijt, zoals deze pumpkin spice oats. Gezond, voedzaam en vooral heel erg lekker!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Ingrediënten
  

 • 60 gram havermout
 • 200 gram pompoen, in blokjes
 • 1 banaan, in plakjes
 • Flinke scheut plantaardige melk
 • Handje rozijnen
 • Handje noten
 • Pumpkin spices naar smaak

Instructies
 

 • Meng de havermout, pompoen, banaan en rozijnen in een klein pannetje.
 • Voeg plantaardige melk toe tot alles bedekt is.
 • Breng de havermoutpap langzaam aan de kook en voeg ondertussen naar smaak pumpkin spices toe. Begin met een snufje, proef en voeg naar behoefte meer toe.
 • Draai het vuur uit zodra alles gaar is en alle melk is opgenomen. Is de melk al opgenomen, maar is de havermout of pompoen nog niet gaar? Voeg dan wat extra melk (en eventueel ook weer wat extra kruiden) toe en laat verder pruttelen totdat alles zacht is.
 • Schep de havermoutpap in een kommetje en versier met de noten.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept