Recept: Snelle quinoaschotel met cajunkruiden en tortillachips

Stel: er hangt de hele dag een zieke dreumes aan je vast en je kunt geen boodschappen doen, maar je wilt toch iets lekkers én voedzaams op tafel zetten. Dat was precies de situatie hier toen ik dit recept bedacht. Lees: toen ik de ingrediënten voor dit gerecht uit de voorraadkast trok. Zo ontstaan dus meestal wel de lekkerste maaltijden! Deze snelle quinoaschotel met cajunkruiden en tortillachips is er daar absoluut een van. Een blijvertje!

Koken uit de voorraadkast

Als je de verse ingrediënten weglaat of vervangt, kun je dit recept zelfs volledig maken met producten uit je voorraadkast (en vriezer). Handig dus om die spullen altijd achter de hand te hebben! Zorg dat je alles op onderstaand lijstje af kunt vinken, dan kun je in elke ‘noodsituatie’ alsnog iets voedzaams én lekkers op tafel toveren:

 • 1 pak of zak quinoa
 • 2 blikken tomaat met ui en knoflook
 • 1 blik maïs
 • 1 zak paprikareepjes uit de vriezer
 • 1 pot cajunkruiden
 • 1 zak tortillachips

Ik gebruikte zelf verse paprika’s en voegde een ui toe, maar je kunt dus ook een zak paprikareepjes in de vriezer leggen en de ui weglaten. Zo gebruik je alleen maar houdbare ingrediënten die je altijd op voorraad kunt hebben. Ideaal!

Gezonde en lekkere quinoaschotel

Bovendien is dit recept op de tortillachips na hartstikke gezond. Koolhydraten, eiwitten en groenten zijn goed vertegenwoordigd! Je kunt natuurlijk zelf spelen met de hoeveelheid cajunkruiden en als je echt van pittig houdt, roer je er nog een lepeltje sambal doorheen. Krijg je het vast lekker warm van!

De tortillachips maken deze snelle quinoaschotel wel helemaal af en geven een lekkere zoute crunch aan het gerecht. Aangezien je wellicht een goede reden hebt om op zoek te zijn naar snel en gemakkelijk recept, heb je ze vast ook wel verdiend 😉

snelle quinoaschotel

Snelle quinoaschotel met cajunkruiden en tortillachips

Stel: er hangt de hele dag een zieke dreumes aan je vast en je kunt geen boodschappen doen, maar je wilt toch iets lekkers én voedzaams op tafel zetten. Dat was precies de situatie hier toen ik dit recept bedacht. Lees: toen ik de ingrediënten voor dit gerecht uit de voorraadkast trok. Zo ontstaan dus meestal wel de lekkerste maaltijden! Deze snelle quinoaschotel met cajunkruiden en tortillachips is er daar absoluut een van. Een blijvertje!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten
  

 • 1 ui
 • 3 paprika's
 • 150 gram quinoa
 • 2 blikken tomaat met ui en knoflook
 • 1 blik maïs
 • Cajunkruiden naar smaak
 • Tortillachips

Instructies
 

 • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes.
 • Bak de ui en paprika kort aan in een grote pan.
 • Voeg de quinoa en tomaten met ui en knoflook toe.
 • Vul de lege blikken weer met water en voeg dat toe.
 • Voeg cajunkruiden toe naar smaak en laat het geheel ongeveer een kwartiertje pruttelen. Roer regelmatig door en voeg indien nodig extra water toe.
 • Als de quinoa gaar is, ben je klaar. Serveer met een handje tortillachips!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
%d bloggers liken dit: