3 redenen waarom een blog onmisbaar is voor jouw bedrijf

Heb jij al een blog? Als ondernemer, op je zakelijke website? Is je antwoord ‘nee’, dan is deze blog voor jou. Ik geef je 3 redenen waarom een blog onmisbaar is voor jouw bedrijf. En waarom juist nú het moment is om te beginnen met bloggen!

Je website wordt beter gevonden via zoekmachines

Zoekmachines – en dan heb ik het vooral over Google – houden van actuele websites. Je kunt natuurlijk één keer investeren in een ijzersterke website en er daarna niet meer naar omkijken, maar dat is zonde. Zo wordt die knaller van een website van jou veel te weinig bekeken!

Regelmatig nieuwe content toevoegen aan je website, zorgt ervoor dat Google jouw website ziet als een actieve website. Pluspunten! Daar komt nog eens bij dat je in je blogs veel zoektermen kunt gebruiken die aansluiten bij jouw bedrijf en die ook door Google opgepikt worden. Zoektermen zijn anno 2021 niet meer dé holy grail van zoekmachineoptimalisatie, maar ze blijven onmisbaar. Gebruik je ze in relevante en waardevolle content, dan dragen ze nog altijd enorm bij aan het verhogen jouw vindbaarheid!

Blogs zorgen er ook voor dat er interactie plaatsvindt op je website. Bezoekers komen via talloze kanalen (daarover hieronder meer) bij je blogs terecht, lezen ze, plaatsen wellicht opmerkingen, klikken door naar andere blogs of delen zelfs links. Elke interactie is goud waard voor je vindbaarheid!

Zo zijn er nog tal van manieren waarop een blog jouw vindbaarheid via zoekmachines als Google verhoogt. Maar in een notendop: door regelmatig blogs te plaatsen wordt jouw website geïndexeerd als een levendige website. Een website die de moeite waard is om regelmatig te bezoeken! Daar ben jij het vast wel mee eens, toch? 😉 Alleen daarom al is een blog onmisbaar voor jouw bedrijf!

blog onmisbaar

Je verhoogt je status als betrouwbare expert

Er is echter meer. Het is immers allemaal leuk en aardig dat aanbod van jou, maar wie zegt dat jij écht weet waar je het over hebt? Hoe weten je bezoekers dat ze bij jou aan het juiste adres zijn? Door hen waarde te bieden, zonder daar iets voor terug te vragen. Door je kennis te delen, gratis en vrijblijvend. Natuurlijk met in je achterhoofd het idee dat je lezers ooit klanten zullen worden, maar dat hoeft niet je insteek te zijn. Door relevante blogs te schrijven, laat je je bezoekers zien dat jij de kennis hebt waar zij naar op zoek zijn. Je verhoogt jouw status als expert!

Bovendien laat je zien dat je mensen écht wilt helpen. Dat het je niet alleen om het geld draait, maar ook om dat wat je voor andere mensen kunt betekenen. Mensen leren op jou te vertrouwen: je laat zien dat je weet waar je het over hebt en deelt die kennis ook nog eens gratis! Al je lezers kunnen de informatie en tips die jij in je blogs geeft toepassen en zelf inzien of ervaren dat ze bij jou aan het juiste adres zijn.

En dat hoeft heus niet zo moeilijk te zijn! Heb je een webshop in notitieboekjes, planners en dergelijke? Schrijf dan blogs over hoe mensen jouw producten kunnen inzetten om bijvoorbeeld hun dagen efficiënter in te delen of nu eindelijk eens met die bucketlist van start te gaan! Verkoop je babyproducten? Vertel dan waarom je voor bepaalde materialen kiest, hoe goed bepaalde items zijn voor de ontwikkeling van je kleintje en wat de leukste cadeautjes zijn om te personaliseren! Ben je coach? Laat zien dat je begrijpt waar je bezoekers tegenaan lopen, waar hun pijnpunten liggen en waar ze behoefte aan hebben. Kortom: help je lezers op weg, zonder hen iets te verkopen. Zo verhoog je jouw expertstatus en creëer je een band.

Je hebt waardevolle content om te delen

Wat moet je nú weer posten op Instagram? En Facebook. En LinkedIn. Oh, en heb je Pinterest al ontdekt? Je weet dat zichtbaarheid en interactie van groot belang zijn op sociale media en dus probeer je elke week braaf een paar foto’s te posten. Maar waar heb je het dan over? Koetjes en kalfjes zijn allang niet boeiend genoeg meer en met een paar kekke hashtags bereik je ook niets. Mensen willen waarde zien. Berichten waarin ze zich herkennen, zodat ze zich betrokken voelen. Berichten waar ze iets aan hebben, want alles wat gratis is is welkom, toch?

Schrijf je een blog, dan heb je direct één of meerdere berichten voor sociale media en Pinterest achter de hand. Die moet je natuurlijk nog wel even schrijven, maar de inhoud staat vast. Je hebt waarde om te delen! Iets waar mensen wat mee kunnen. Berichten die ze gaan opslaan en delen – precies wat je wilt om je zichtbaarheid te vergroten!

Viel het je trouwens op dat ik Pinterest apart noemde? Pinterest is namelijk geen sociaal medium, maar een zoekmachine. Een zoekmachine die jou enorm veel op kan leveren, zeker als je regelmatig blogt. Want waar gebruiken mensen Pinterest voor? Inspiratie en tips. Die slaan ze op voor later. En hoe vaker een pin opgeslagen wordt, hoe vaker die bekeken wordt. Hoe vaker die opgeslagen wordt. Hoe vaker die bekeken wordt. Weken- tot maanden- of zelfs jarenlang. Jouw blogs kunnen zo blijven circuleren en een continue bezoekersstroom creëren. Niet één keer, maar tot wel tien keer. Je kunt van één blog namelijk meerdere pins maken. Steek ze net iets anders in en ze trekken weer andere bezoekers aan.

Je hebt het waarschijnlijk al in de gaten: ik kan hier nog uren over kletsen. Maar de korte samenvatting van deze derde reden waarom een blog onmisbaar is voor jouw bedrijf is dat je je blogs kunt inzetten om je doelgroep op diverse kanalen aan te spreken en aan je te binden.

blog onmisbaar

Is een blog ook onmisbaar voor JOUW bedrijf?

Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord licht ik je graag persoonlijk toe. Want natuurlijk mag je mij een berichtje sturen als je je na het lezen van deze blog alsnog afvraagt of een blog onmisbaar is voor jouw bedrijf. Ieder bedrijf is immers anders, want ieder mens is anders. Ik weet echter zeker dat een blog ook voor jou enorm veel kan betekenen. Juist nu! Nu ons leven zich noodgedwongen meer dan ooit online afspeelt. Dit is hét moment om mensen online op te zoeken, een band met hen te creëren en hen te laten zien dat ze op jou kunnen vertrouwen.

Ja, ook als je geen geboren schrijver bent! Want bloggen kun je leren. En ik help je daar graag bij! Ik corrigeer je blogs op taal- en spelfouten, leer je alle ins en outs van het schrijven van succesvolle blogs of schrijf je blogs gewoon voor jou. Natuurlijk aan de hand van alles wat jij mij vertelt, want ik ben geen expert! Wel in bloggen, maar niet in jouw vakgebied. Aan jou de taak om mij, al je lezers én Google er middels je blogs van te overtuigen dat jij wél die expert bent 😉

P.S. Wil je dit artikel opslaan voor later? Pin dan onderstaande afbeelding!

blog onmisbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *