8 onderwerpen voor jouw zakelijke blog

Een blog is onmisbaar voor jouw bedrijf, dat weet je inmiddels. Maar waarover blog je dan? Welke onderwerpen passen bij jouw bedrijf en wat spreekt jouw bezoekers aan? In deze blog geef ik je 8 onderwerpen voor je blog waar jij direct mee aan de slag kunt!

Persoonlijke onderwerpen voor je blog

1. Stel jezelf voor

Altijd een goed onderwerp om mee te beginnen: wie is het gezicht achter jouw bedrijf? Je bezoekers willen weten met wie ze te maken hebben, wat ze van je kunnen verwachten. Waarom ben je dit bedrijf gestart? Wat is je missie? Maak het lekker luchtig, door ook te vertellen over je hobby’s, je relatie, je huisdieren, je lievelingseten en ga zo maar door. Creëer die glimlach op het gezicht van je lezer, zodat hij of zij denkt: leuk, van deze persoon wil ik meer weten!

2. Deel verrassende weetjes over jezelf

Meer zal je lezer krijgen! Je trekt immers regelmatig nieuwe bezoekers, dus is het een goed plan om regelmatig een persoonlijke blog te posten. Zo’n blog hoeft absoluut niet informatief te zijn! Een band creëren met je lezers, hun vertrouwen winnen en hen het gevoel geven dat ze jou kennen is minstens net zo waardevol. Deel dus gewoon eens wat verrassende weetjes over jezelf. Wat is je lievelingsmuziek? Welke reizen heb je gemaakt? Ben jij een echte keukenprins(es) of heb je de lokale friettent onder je sneltoets staan?

3. Neem je lezer mee tijdens een werkdag

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? Hoe laat begin je en wat voor werkzaamheden staan er op je planning? Voor jou lijkt het misschien oersaai om dit te delen, maar je gemiddelde lezer heeft geen flauw idee van wat je eigenlijk allemaal doet. Er komt immers veel meer kijken bij het runnen van je eigen bedrijf dan we vaak denken!

4. Deel jouw zakelijke favorieten

Zonder welke items of programma’s zou jij niet kunnen werken? Je espressomachine? Je Google agenda? Canva? Je notitieblok? Jij gebruikt deze spullen of software vrijwel dagelijks, maar je lezers hebben geen idee. Wie weet kun je hen wel inspireren! Waarom vind jij die ene planner nou zo ideaal? Wat maakt jouw bureau nu zo uniek?

Zakelijke onderwerpen voor je blog

5. Beantwoord een veelgestelde vraag

Nog een manier om het vertrouwen van je lezers te winnen is door te laten merken dat je hen hoort. Krijg je regelmatig dezelfde vraag in je inbox? Beantwoord die dan eens centraal! Zo kun je toekomstige vragen direct uitgebreid beantwoorden door te verwijzen naar je blog én laat je lezers die deze vraag al eerder gesteld hebben zien dat jij hun vraag serieus neemt.

6. Zet een aantal tips op een rijtje

Gratis tips doen het altijd goed. Logisch, toch? Mensen googelen naar tips voor van alles en nog wat – je kunt het zo gek niet bedenken. En daar kun jij op inspelen! Ben je fotograaf? Schrijf een blog over 10 tips om een mooi fotoalbum samen te stellen! Heb je een webshop in babyproducten? Geef je lezers 5 tips om de babykamer stijlvol in te richten! Ben je eigenaar van een fietsenwinkel? Noteer dan eens 3 tips om je fiets optimaal te onderhouden. Heb je een eigen kapsalon? Bied je potentiële klanten 8 tips om goed voor hun haren te zorgen.

Valt het je op dat ik bij elk voorbeeld een specifiek aantal zet? Dat is mijn extra tip van vandaag: getallen hebben effect! Een blog genaamd ‘8 onderwerpen voor jouw zakelijke blog’ doet het veel beter dan diezelfde blog met de titel ‘Onderwerpen voor jouw zakelijke blog’. De toevoeging van een getal maakt de titel concreet en zorgt ervoor dat mensen beter weten wat ze van je blog kunnen verwachten. Namelijk een x aantal tips, netjes in een rijtje onder elkaar. Lekker overzichtelijk! Op zo’n titel klikken ze dus een stuk sneller dan op een titel zonder concreet aantal. Steek ‘m in je zak en onthoud ‘m, deze handige tip!

7. Laat resultaten zien

Allemaal leuk en aardig dat aanbod van jou, maar wat levert het je klanten op? Laat het resultaat zien! Ben jij bijvoorbeeld die webshopeigenaar waar ik het eerder over had? Richt je de babykamer van je eigen kindje van in met je eigen producten en schrijf er een blog over! Ben je fotograaf? Laat in een blog zien hoe je van jouw prachtige foto’s wanddecoratie maakt en hoe fantastisch dat staat in een knusse woonkamer. Bied je een cursus mindfulness aan? Schrijf dan een blog over de positieve impact die het toepassen van jouw methode op jouzelf heeft gehad. Verwerk reviews van klanten in je verhaal en maak het persoonlijk. Richt je niet op verkopen, maar op inspireren!

8. Speel in op actualiteiten

Wat speelt er op dit moment bij vrijwel iedereen? Haak daarop in. Momenteel zijn we natuurlijk allemaal vol van het coronavirus en de lockdown. Deel daarom jouw tips om positief te blijven, je kinderen aan hun schoolwerk te zetten of online feestjes te vieren! Zo kun je inspelen op diverse actualiteiten, zoals de weersomstandigheden – hallo, tips voor sneeuwpret! – of nieuwe trends.

Rond de feestdagen kun je een blog schrijven over de leukste kerstcadeautjes, waarin je natuurlijk ook je eigen producten kunt benoemen. Vlak daarna kun je vooral als coach, fitnesstrainer of voedingsdeskundige perfect inspelen op goede voornemens! Wat is jouw kijk daarop? Waarom lukt het vrijwel niemand om zich eraan te houden? En hoe moet je het dan wél aanpakken? Richting de zomer deel je jouw ultieme vakantiegevoel of tips voor leuke zomeractiviteiten in de eigen tuin!

Meer onderwerpen voor je blog?

Je leest het: genoeg onderwerpen voor jouw zakelijke blog! En die hoeven heus niet allemaal zo zakelijk te zijn. Juist niet! Vind je het alsnog lastig om onderwerpen te bedenken die precies aansluiten bij jou, jouw bedrijf en jouw doelgroep? Stuur me dan gerust een berichtje! Ik denk graag met je mee over de ideale onderwerpen voor jouw blog.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *