Over Giulia

Spelen met letters


Het schijnt dat ik als 3-jarige al geen genoeg kon krijgen van het opschrijven van het alfabet. Mijn moeder moest het mij voordoen, zodat ik het na kon schrijven. Binnen no-time schreef ik mijn eigen voornaam, iets waar menig Nederlander nog altijd de grootste moeite mee heeft. In groep drie schreef ik al complete verhaaltjes en voordat de computer zijn intrede deed passeerden talloze dagboekjes de revue.

Toen ik een jaar of 10 was mocht ik op typecursus: wat een feest! Volgens mij was ik de enige die zich verheugde op het typehuiswerk, zolang ik maar letters op papier mocht zetten.


Nieuw tijdperk


Met de komst van onze eerste computer, waarbij je nog moest inbellen (waardoor mijn moeder niet kon telefoneren als ik het internet op wilde), kreeg mijn schrijfcarrière natuurlijk een compleet andere wending. De eerste blogs verschenen op kindertent.nl en CU2. Vele blogs kwamen en gingen, omdat de perfectionist in mij het natuurlijk nooit goed genoeg vond.


Toen het privé een tijdje iets minder goed ging, uitte ik mijn emoties in gedichten en startte ik mijn eerste blog op WordPress om van me af te kunnen schrijven. ‘La vita di Giulia’ ging, zoals de naam al zegt, over mijn leven. Achteraf gezien was het een voorloper van Renmeisje: ik schreef over hardlopen, plaatste recepten en deelde mijn doelen in het leven.

Professionele aanpak


De blog strandde toen ik de kans kreeg om te schrijven voor Boost your Health én ging studeren aan Universiteit Utrecht. Daar begon mijn schrijfcarrière natuurlijk pas echt! Ruim 2½ jaar schreef ik blogs voor Boost your Health en een half jaar lang werkte ik daar zelfs bijna fulltime voor mijn studie. Tijdens mijn studie ontdekte ik steeds meer waar mijn passie lag en doelgericht koos ik vakken in tekstuele communicatie en sociale media. Ik specialiseerde me in onderzoek naar overtuigende teksten en in onderzoek naar effectief gebruik van sociale media.


Mijn toekomst vormde zich stap voor stap terwijl ik alleen maar mijn hart hoefde te volgen. Medio 2016 nam ik het besluit dat ik na mijn studie aan de slag wilde als zelfstandig tekstschrijver en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 18 juli 2016 ben ik dus officieel zowel zelfstandig tekstschrijver als blogger!


Van je passie je werk maken


Nooit had ik als klein meisje durven dromen te staan waar ik nu sta. Ver weg van waar ik wil zijn, maar zo veel dichterbij dan ik ooit had verwacht! Elke dag houd ik me bezig met mijn grote passie: schrijven. Schrijven over mijn andere passies doe ik inmiddels dagelijks op www.bijmamathuis.com, in de hoop jou te inspireren met dat wat mij na aan het hart ligt. Mijn wetenschappelijke kennis en ervaring zet ik in om bedrijven of ondernemers te ondersteunen in hun communicatie. Ik schrijf voornamelijk blogs, (SEO-)websiteteksten en teksten voor in magazines. Daarnaast onderhoud ik ook de Facebook-pagina’s van enkele bedrijven, door de juiste berichten op de juiste momenten gericht aan het juiste publiek te plaatsen.

Schrijfmeisje


Belangrijk voor jou om te weten is dat ik als Schrijfmeisje precies niet schrijf wat jij als klant wilt dat ik schrijf: dat kun jij namelijk zelf al! Je huurt niet voor niets een tekstschrijver in: iedereen heeft kwaliteiten, maar niemand kan alles. Als tekstschrijver wil ik er dan ook voor zorgen dat elke ondernemer alleen maar oog hoeft te hebben voor dat waar hij of zij goed in is. Maak je niet druk om communicatie, dat is nou net mijn tak van sport!


Wie had gedacht dat dat 3-jarige meisje dat oneindig vaak het alfabet wilde opschrijven zichzelf 25 jaar later op haar eigen blog zou promoten als tekstschrijver? Mijn basisschooljuffrouw zei vroeger dat zij als ze oud zou zijn in haar schommelstoel mijn boeken zou lezen. Stiekem hoop ik dat ze dat inderdaad ooit mee zal mogen maken …

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzenden